Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović biće sutra smenjen zbog neprikladne objave na Fejsbuku, rekao je za Insajder direktor EPS-a Milorad Grčić. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je seksističku poruku Stojanovića.

Stojanović je na svom Fejsbuk profilu okačio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar: “Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini”.

Zbog neprimerene fotografije i teksta koji je išao uz nju, oštro je reagovala Ženska odbornička mreža iz Knjaževca.

“U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći “uslove za zapošljavanje” u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora”, navedeno je u saopštenju koje je preneo.

Stojanović je nakon toga uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku, preneo je Insajder.

“Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica“, pokušao je da objasni Stojanović.

On je dodao da “svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i “oglas” šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu”.

Poverenica: Izvinjenje ne opravdava seksističke komentare

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas seksističku poruku direktora Elektrodistribucije u Knjaževcu Predraga Stojanovića u kojoj omalovažava i vredja dostojanstvo žena.

Brankica JankovićIzvor: N1

Janković je navela da i pored izvinjenja direktora knjaževačke Elektrodistribucije, to ne opravdava bilo kakve seksističke komentare u javnom prostoru.

“Objava Stojanovića ima dodatnu težinu s obzirom da, kao nosilac javne funkcije, ima obavezu da se bori protiv rodnih stereotipa i diskriminatornih stavova”, navela je poverenica.

Autor teksta: Beta, Insajder.net