Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje na portalu ‘’Knjaževačke novine’’.

Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. ‘’Knjaževačke novine’’ imaju autorska prava na sve sadržaje:  tekstualne, video i audio materijale, baze podataka, programerski kod. Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu bez saglasnosti Knjaževačkih novina da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Internet sajtovi i štampana izdanja:

  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog  teksta uz obavezno vidljivo navođenje izvora ‘’Knjaževačke novine’’ kao i kompletan link, odnosno (URL) do preuzetog teksta.
  • Dozvoljeno je preuzeti sve fotografije, u originalnim dimenzijama pod uslovom da su označene sa (Foto: ‘’Knjaževačke novine’’) ili bez toga u rezoluciji 120×120

TV/Radio

  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja ‘’Knjaževačke novine’’ kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
  • Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi natpis ili znak, obavezno je navođenje ‘’Knjaževačke novine’’ kao izvora.
  • Dozvoljeno je korišćenje video zapisa uz obavezno navođenje izvora.
  • Dozvoljeno je korišćenje audio (tonskog) zapisa uz obavezno navođenje izvora na kraju.

 

NAPOMENA: Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti. ‘’Knjaževačke novine’’ zadržavaju pravo izmene, ukidanja privremeno i trajno bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. ‘’Knjaževačke novine’’ poštuju privatnost svojih korisnika i posetioca sajta. Podatke ostavljene prilikom slanja komentara, ‘’Knjaževačke novine’’ neće davati na uvid trećem licu