Poslaniku Miletiću dobacivali u Beogradu da je seljak (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić, predsednik Ujedinjene seljačke stranke, 8. juna govorio je u Skupštini Srbije o razvoju poljoprivrede i jugoistoka Srbije, te naglasio da država mora pomoći selima i seljacima. Međutim, poslanik je iskoristio vreme i govorio o problemu koji ga je zadesio dok je išao prema Skupštini.

Kad sam krenuo prema Skupštini razgovarao sam telefonom, normalno svrljiškim naglaskom, a onda su mi neki ljudi dobacivali na ulici rečima “evo ga seljak“, “seljačina“ i sl. rekao je Miletić i dodao da je seljak čovek koga trebamo da poštujemo svi, čovek koji je hranio zemlju i  branio našu Srbiju, zaključio je Miletić.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić kaže da se ne stidi svog naglaska i ne želi da ga menja i da se predstavlja lažno.

Ja sam to što jesam. Dolazim sa juga Srbije, zastupam ljude koji ovde žive, podržavam selo i seljake, volim poljoprivredu. Sarađujem i sa gospodom, bez obzira što sam za njih ja seljak, kaže Miletić.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

0 Komentara

  1. Ne vidim razlog za nerviranje ili bilo kakvo uzbuđenje zbog ovog događaja.Baš naprotiv. Kulturna, obrazovana i stvarno gospodstvena osoba sigurno se ne bi ponašala na taj način. U Srbiji se sada vodi „bitka“ za očuvanje jezika i ćirilice, jer bez svog jezika i svog pisma ne možemo da budemo svoji. Naši dijalekti takođe su naša specifičnost. Svrljižani imaju svoju Violetu koja je napisala prekrasnih pet knjiga na jeziku zavičaja. Ta „gospoda“ verovatno knjigu nikada nisu imala u rukama.I da citiram Sinišu Kovačević (možda ne baš od reči do reči):izraz seljak nije vezan za geografski pojam, nego za stanje duha, vaspitanja i nivoa lične kulture. Prema tome, to seljačina pre se odnosi na one koji su dobacivali, nego na onoga ko je u razgovoru zadržao svoj izvorni dijalekat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.