Carinarnica koja pokriva područje od Knjaževca do Preševa najuspešnija u Srbiji

Carinarnici koji pokrivaju područje od Knjaževca do Preševa, povećali su tokom prošle godine naplatu dažbina za gotovo neverovatnih 142 posto.

Granični prelaz, ilustracija, foto: (AFP Photo/)
Granični prelaz, ilustracija, foto: (AFP Photo/)

Prošle godine su naplatili oko 307 miliona evra više nego prethodne, tako da je ukupna naplata dostigla iznos od oko 61,7 milijardi dinara. Da uspeh bude veći, ovi zapanjujući rezultati postignuti su sa gotovo istim brojem carinika.

I promet putnika porastao je za gotovo 19 procenata i dostigao brojku veću od osam miliona.

Upravnik Saša Milenković ne krije da je ponosan na svoje saradnike što su uspeli da budu prvi od 15 carinarnica u Srbiji.

– Uspeli smo da zaustavimo šverc narkotika preko ovog prelaza, a primetno je smanjenje i šverca deviza, rezanog duvana, zlata i oružja. Dok povećanje prometa beleži roba koja je naručena preko interneta. Vrednost naplaćenih dažbina u poštanskom saobraćaju 2016. godine iznosila je tri miliona dinara, dok je 2017. godine postignuto desetostruko povećanje.

Carinici upozoravaju da se lekovi ne mogu naručivati preko Interneta i da se takve pošiljke zaplenjuju.

PRIVREDA

Mogućnost takozvanog kućnog carinjenja koriste fabrike „Leoni“, „Knauf“, „Kokakola“, „Jumis“, „Tobler Skele“ kao i „Filip Moris“ koji će dobiti carinsku ispostavu u krugu fabrike.

Izvor: Večernje novosti, D.A. 

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

0 Komentara

  1. Kada cete osposbiti granicni prelaz Kadibogaz da i opstina Knjazevac ima neki prihod od prelaza automobila i slicno???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.