REALNO: Knjaževčani definitivno najjači ljudi u Srbiji

Broj pregleda

U Sarajevu od 1. i 2. aprila na GPC Svetskom kupu u pauerliftingu, puš pulu, čučnju, benč presu i dedliftu nastupala je i knjaževačka ekipa pauerlifting kluba “Knjaževac“ i ostvarila zavidne rezultate.

GRUPNA

Na ovom takmičenju nastupilo je 10 takmičara iz Knjaževca, šest u muškoj i četiri u ženskoj kategoriji.

Tom prilikom osvojeno je čak 12 medalja, 11 zlatnih i jedna srebrna.

U puš pulu sa opremom nastupio je Aleksandar Tošić i osvojio prvo mesto u kategoriji juniora, uzrasta od 13 do 23 godina do 75 kg telesne težine. Aleksandar je takođe proglašen za apsolutno i relativno najjačeg takmičara u ovoj disciplini.

Kada je u pitanju benč pres disciplina za muškarce bez opreme, boje Knjaževca branio je Nikola Stanković koji je tom prilikom osvojio drugo mesto u kategoriji juniora uzrasta od 13 do 23 godina i do 67.5 kg telesne težine. On je uspeo da podigne čak 92.5 kg u ovoj disciplini.

Benč pres za žene doneo je Knjaževcu prvo mesto jer je boje ove opštine u ovom takmičenju branila Mila Jakovljević u kategoriji veteranki, uzrasta od 40 i više godina, do 82.5kg telesne težine. Ona je podigla 52.5 kg.

U ded liftu za muškarce nastupio je i osvojio prvo mesto Ivica Aranđelović u kategoriji veterana uzrasta od 40 i više godina do 125 kg telesne težine, sa podignutih 150 kg.

U istoj disciplini, ali bez opreme, nastupio je Dušan Jovanović i osvojio prvo mesto u kategorija seniora – open, uzrasta od 24 do 39 godina do 100 kg telesne težine, sa podignutih 315 kg.

Najjače u ded liftu za žene bez opreme bile su Mila Jakovljević koja je osvojila prvo mesto u kategoriji veteranki uzrasta od 40 i više godina do 82.5 kg težine, sa podignutih 100 kg, potom Borka Blagojević koja je osvojila takođe prvo mesto u kategoriji kategoriji juniorki uzrasta od 13 do 23 godina do 52 kg težine, sa podignutih 90 kg i Nevenka Crnogorčević koja je osvojila prvo mesto u kategoriji veteranki uzrasta od 40 i više godina do 56 kg težine i sa podignutih 97.5kg.

U paerliftingu za muškarce sa opremom prvo mesto osvojio je  Aleksandar Radisavljević u kategoriji juniora  uzrasta od 13 do 23 godina do 90 kg težine, sa podignutih 555 kg u totalu.

U istoj disciplini bez opreme prvo mesto pripalo je Dušan Jovanoviću i to u kategoriji seniora – open uzrasta od 24 do 39 godina do 100 kg težine, sa podignutih 830.5 kg u totalu. Dušan je takođe proglašen za relativno najjačeg seniora u ovoj disciplini. Ivan Stanković osvojio je prvo mesto u kategoriji seniora – open uzrasta od 24 do 39 godina do 75 kg težine, sa podignutih 535 kg u totalu.

Jelena Marinković osvojila je prvo mesto u disciplini pauerliftinga za žene bez opreme u kategoriji seniorki – open uzrasta od 24 do 39 godina do 67.5 kg težine, sa podignutih 315 kg u totalu.

Inače, knjaževački klub doprineo je da reprezentacija Srbije zauzme ekipno drugo mesto u Pauerliftingu bez opreme.

Na takmičenju su učestvovali takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Danske.

Odlazak na ovo takmičenje pomogao je Sportski savez opštine Knjaževac i Opština Knjaževac kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Povezano

Strongman Grand prix – Open kup u Knjaževcu

TRI ZLATNE I DVE SREBRNE MEDALJE ZA KNJAŽEVAČKE SPORTISTE

PLK i bodibilding sportski klub ,,Knjaževac“ ostvario ODLIČNE rezultate u Trsteniku

Uspeh pauerlifting i bodi bilding kluba ,,Knjaževac“

Knjaževčani iz Čačka doneli zlatne medalje

Uspeh Knjaževčana na takmičenjima u Beogradu, Jagodini i Boru!

VESTI IZ KATEGORIJE

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja

Jedan odgovor

  1. Cestitam vam na uspesima i stvarno smo bre najjaci ljudi. Sve pohvale Daliboru i njegovom timu, ali i opstini koja sve to podrzava i svim drugim relevantnim institucijama koje podrzavaju zdrav zivot i sport naravno.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja