Šef odborničke grupe SPS-JS-NS Radovan Mitić danas je u nekoliko navrata spomenuo ministra inostranih poslova Austrije Sebastijana Kurca, rekavši da očekuje njegovu posetu Svrljigu koja bi bila od velikog značaja.

kurc svrljig POLITIKA: Izjavama o Kurcu ''zapalio'' internet (VIDEO)

Ja sam pre početka sednice dobio informaciju da će našu opštinu da poseti austrijski ministar Sebastijan Kurc. Ako zaista dođe do posete mlađanoga Kurca, ja bi zamolio da onaj ko ga primi, a to će ga primiti predsednica opštine i narodni poslanik, da se ne otimaju oko prijema Kurca, rekao je Mitić.

Ostatak izjave pogledajte u video prilogu.

Mitić kaže da je njegov govor bio ozbiljan i da je imao za cilj da ukaže na situaciju u budžetu sa donacijama.

-Nisam govorio vulgarno, niti se izražavam pežorativno kao šef odborničke grupe SPS u parlamentu opštine Svrljig i član Glavnog odbora SPS. Bio sam ozbiljan a to što se austrijski mninistar zove tako ne zavisi od mene, nisam mu bio kum, kaže za „Blic“ Mitić koji je i nekadašnji predsednik Skupštine opštine Svrljig.

On kaže da je neposredno pre početka senice dobio obaveštenje da bi opštinu trebalo da poseti mlađani Kurc, pa je želeo samo da predloži čelnicima opštine „da ga srdačno prime“.

-U budžetu opštine za 2016.godinu predviđene su donacije u iznosu od 50 miliona dinara, ali mislim da je to nerealno. U tom kontekstu je svaka poseta stranih državnika pa i Sebastijana Kurca dobrodošla. Pretpostavljam da bi predsednca opštine želela da primi mlađanoga Kurca u kancelariji a da bi narodni poslanik želeo da ga primi pred građanima u narodnoj nošnji, u koju voli da se oblači, a sve to kako bi se doprinelo razvoju opštine, objasnio je Mitić.

„Neka ga primi Mitić“

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da nije prisustvovala pomenutoj sednici opštine i da nije čula Mitićev govor ali da nije tačno da je najavljen dolazak asutrijskog ministra u Svrljig.

– Nikakvu najavu dolaska nismo dobili. Ako se Kurc najavio Mitiću, neka ga on primi – kazala je Trifunovićeva.

(Svrljiške novine, Blic, B.J.)